Vart är samhället på väg?

Hej alla mina kära bloggläsare!

Hur kan det komma sig att det fortfarande är väldigt få som reagerar på klimatkrisen? Hur kan det komma sig att nästan alla fortfarande väljer att äta kött? Kapitalismen som vi lever i innebär att vi utnyttjar långt mycket mer resurser än vad som är hållbart. Man brukar säga att vi lever som att det skulle finnas 3 jordklot istället för ett, och det är sant. När det kommer till köttfrågan brukar många förespråkare för att äta kött hävda att det är meningen att människan ska äta kött. Det är inte sant. Människor är allätare vilket innebär att vi klarar oss helt på vegetabiliska varor, dessutom har det aldrig varit meningen att vi ska äta så mycket kött som vi gör idag.

Inte bara dåligt för miljön

Förutom att det är dåligt för klimatet att äta kött så är det också dåligt för hälsan. Vissa hävdar då att det är upp till var och en att bry sig om sin egen hälsa, men det är inte sant. Det är nämligen alla skattebetalare som får stå för notan när folk blir sjuka och om människor skulle bli mer hälsosamma så skulle vi kunna lägga de pengarna på andra saker, till exempel på förnybar energi.

Bil i kombination med kötthandlande

Det kanske värsta exemplet är när människor åker och handlar kött i sin bil, två klimatflugor i en smäll alltså. Hur kan människor vara så himla lata att de väljer att ta bilen istället för att använda en cykel? Själv använder jag bara lådcykel även om jag måste handla väldigt stora prylar. Jag tycker också att man bör höja skatten rejält på bensin och fossila bränslen, men vi måste snart göra något väldigt radikalt om vi någonsin ska få ordning på miljön. Kapitalism är i sanning det värsta som någonsin hänt den här planeten och jag hoppas att samhällsutvecklingen går att vända så fort som det är bara möjligt.