Värna om naturen

Det är kanske inte så konstigt att man reagerar när man ser hur allt bara blir sämre och sämre med naturen. Det hamnar allt mer plast i haven och allt fler djur mår sämre och sämre. Men hur ska man se till att naturen mår bättre? Kan man göra något på egen hand?

Minska ner plastanvändningen

En av de allra största bovarna just nu är plasten. Människan använder en hel del plast. Det är plast runt mat, runt tidningar, runt datorer och mycket annat. Man dricker genom plastsugrör, plastmuggar används frekvent och så har vi tops tillverkade av plast. Genom att plastbanta sitt hem och genom att inte köpa mer plast kan man få naturen att må lite bättre.

Åk kollektivt

Det är inte heller speciellt miljövänligt att åka ensam i en bil om det trots allt är väldigt många andra som ska till samma destination. Då kan det vara klokt att åka kollektivt eller kanske eventuellt samåka med andra. Det finns flera olika sätt att åka kollektivt på och de allra mest miljövänliga är att ta tåget eller tunnelbanan. Om man ska åka en kortare sträcka i en mindre ort kanske inte de här lösningarna kan användas utan då kan man bli tvungen att ta buss eller liknande istället.

Visa budskapet

Om man vill att fler ska börja värna om miljön är det viktigt att man ser till att också visa budskapet att miljön tar skada. Varför inte bära en tygkasse och lite annat som visar hur man tänker? På så sätt kan man få andra att också börja tänka till lite extra och fundera över hur de kan värna om miljön och naturen. Det är också klokt att ta vara på tillfället att vara med i demonstrationer och delta i protester mot päls, kött och annat. Var med och kämpa för naturen redan i dag.