Jag som huserar på den här bloggen vill förbli anonym till både namn och bostadsort, men det finns några saker som jag kan avslöja om mig själv. Jag är trettio år fyllda, identifierar mig som ciskvinna och vid sidan av högstadielärarjobb är jag stolt aktivist. Det är av yttersta vikt att vi alla gör vad vi kan för att verka för förändring/förbättring. Vi har bara en planet.

Jag är lokalt aktiv inom Vänsterpartiet, men på senare år har jag börjat se mig om efter alternativa politiska vägar, sådana som tar frågan om basinkomst på större allvar.

Bloggen startade jag för att kunna uttrycka min åsikt, dela med mig av min politiska syn och kanske gnälla av mig lite. Det finns så mycket idioter (kapitalister, rasister och andra sorters galningar som ofta hägrar på den högra sidan av politiken) i världen som bara tänker på sig själva, utan att alls reflektera över hur deras agerande påverkar andra. Sådant gör mig lite sur och bitter, så jag behöver gnälla av mig ibland.

Hjärtefrågor

Klimatfrågan är den absolut viktigaste för mig, tätt följt av människors rätt till skälig levnadsnivå.

Även om jag anser att det i första hand är storföretag, inte enskilda individer, som behöver hållas ansvariga för klimatpåverkan, så kan vi alla göra så mycket för att värna om miljön.

Själv har jag valt att bli vegetarian och jag köper helst ekologiskt, närodlat och fairtrade. Jag undviker att köpa nyproducerade prylar, utan väljer att handla second hand i den mån det går. All sorts onödig konsumtion går bort för mig och naturligtvis bojkottar jag miljöbovar som palmolja och flygresor. Jag plastbantar och sopsorterar, så klart.