Absurda klimatuttalanden

Morgon, kära läsare. Jag avstår från att lägga till ett positivt klingande adjektiv att beskriva denna morgon med eftersom jag känner mig lite sur och upprörd. Låt mig berätta varför.

Den där galna presidenten (ni vet exakt vilken typ med tupéliknande råttbo på huvudet jag pratar om. Just precis, han som ser mer ut att höra hemma i ett avsnitt av Simpsons än i den verkliga världen.) har återigen uttalat sig om klimatfrågan. Eller om han har vidareutvecklat sitt tidigare uttalande om att inte tro på klimatförändringar.

Hur kan man inte tro på klimatförändringar när vi alla märker av dem? Bara det, att man så oförskämt väljer att blunda för något som påverkar hela planetens överlevnad, är orsak nog att avsätta karln och hela hans stab. Så inkompetenta personer ska faktiskt inte få leda ett land!

Nya undanflykter och förnekelser

Nu har han, Trumpeten, i alla fall utökat sina vridna påståenden om klimatförändringar. Antagligen behövde han hitta på argument för att dementera alla faktiska bevis för att vi (och med “vi” menar jag främst kapitalismen) förstör klimatet. Inte nog med att Trump påstår att människor inte har orsakat den globala uppvärmningen, han menar också att de utbredda skogsbränderna beror på dåligt skötta skogar, inte extrem torka och värme och att nedskräpningen i haven är Asiens fel.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt hur absurd hela situationen är – presidenten i ett av världens rikaste länder förnekar klimatförändringar och skyller nedskräpning på en världsdel som ofta är exempel när man talar om fattigdom, när det är tydligt att den konstanta förstörelsen av vår planet orsakas och upprätthålls av kapitalismen. De fattiga länderna tvingas producera allehanda skit och skräp som vi i de rika länderna vill konsumera och sedan tvingas de också att ta skulden för något de alldeles uppenbart inte har förmåga att lägga ner resurser på att förändra.

Jag går och lägger mig igen. Den här dagen håller inte.